Jesteś tutaj:
Strona główna
Opublikowano:
12 września
2019
Zajęcia kulinarne w Klubie Seniora
W czwartek, 12 września, odbyły się
warsztaty kulinarne w Klubie Seniora „U
Mikołaja”. Była to kolejna okazja do
wspólnego spędzenia czasu i zaczerpnięcia
nowych pomysłów na zdrowe, smaczne, a zarazem
lekkostrawne potrawy.
Tym razem gościliśmy
pracownicę restauracji Zespołu
Pałacowo-Parkowego z Bądzowa panią Olhę Sapihurę,
która zaprezentowała Seniorom sposób
przyrządzenia dwóch przystawek: sałatki
caprese z pomarańczami oraz carpaccio z buraka z
fetą i rukolą.
Sałatka caprese to
jedna z najprostszych,
a zarazem
najpyszniejszych sałatek. To
po prostu kwintesencja
kuchni włoskiej. Sałatka caprese z odrobiną
pomarańczy, która nadaje
sałatce orzeźwiającego smaku, jest
propozycją w sam raz na lekkostrawną kolację.
Carpaccio z buraka z
fetą i rukolą to również wspaniała przystawka na
każdą okazję. Przepis jest bardzo prosty.
Słodkawe pieczone buraki pokrojone cieniutko w
plasterki idealnie komponują się z rukolą,
prażonymi nasionami dyni i wyrazistym smakiem
sera feta. Całość, skropiona sosem balsamicznym,
robi ogromne wrażenie. Polecamy. Smacznego!
Zajęcia odbyły sie w ramach realizacji
projektu
współfinansowanego przez
Gminę Miejską Głogów.
|
telefon: 76-833-36-01
76-833-29-08 (wikariusze)
e-mail:
parafia@mikolajglogow.pl
czynna:
wtorek i
czwartek: 9:30 - 11:00
16:00 - 17:00
sobota: 9:00 -
10:00
w
tygodniu w ciągu roku:
7:00, 9:00 i 18:00
-
w okresie wakacji letnich
7:00 i 18:00
w
niedzielę i Święta:
6:30, 8:00, 9:30, 11:00 (z
udziałem
dzieci), 12:30, 16:00 (od
września
do końca maja) i 18:00
-
w okresie wakacji letnich
6:30, 8:00, 9:30, 11:00, 12:30,
18:00
20:00 (od czerwca do końca
sierpnia)
W każdą niedzielę podczas
Mszy św.
W tygodniu przed Mszą św.
oraz
podczas Nabożeństw.
Odpust Parafialny:
6 grudnia - Uroczystość
św. Mikołaja
|